Тодор Михайлов е изпълнителен директор на сдружение „Ер Би Технологии“. Сдружението има за цел да повиши вниманието към опазването на околната среда. Затова Тодор и екипът му се опитват да изградят общност от еко-активисти от целия свят, които да се учат и мотивират взаимно. Проектират плавателен съд, захранван изцяло с възобновяема енергия, който да обиколи света, „разказвайки" за хората, които се борят за по-добро бъдеще чрез опазване на околната среда.

По какъв начин дарените софтуерни ресурси от TechSoup България подпомагат работата на сдружение „Ер Би Технологии“, ще научите от Тодор в следващите редове.

1. Разкажете ни с какво се занимава сдружение „Ер Би Технологии“.

„Ер Би Технологии" е съвсем младо сдружение. Функционира от януари, тази година. В нашето сдружение търсим еко- проекти и активности по целия свят, ние се опитваме да ги обединим, създавайки общност, в която всички се учат и мотивират взаимно. Освен това целим всяка зелена кауза да получи световна популярност. За целта проектираме плавателен съд, захранван изцяло с възобновяема енергия, който да обиколи света, „разказвайки" за хората, които се борят за по-добро бъдеще. Предвиждаме дейността ни пряко да засяга младежите, като включва деца, ученици и студенти в различни етапи от развитието ни, с цел от млада възраст да се научат да ценят и пазят Земята.

2. Как разбрахте за единствената у нас платформа за дарителски софтуер TechSoup България?

Стигнахме до TechSoup България, насочени от програмата Google for Nonprofits, където кандидатствахме за Google Ad Grand. Както споменах, сдружението ни е още съвсем малко и имаме нужда да привлечем съмишленици и последователи. Изискването за от програма Google for Nonprofits е да получим валидация от TechSoup България. Така научихме за възможностите, които предлага платформата в подкрепа на гражданските организации.

3. Какви дарения получихте от TechSoup България и как те са полезни за вашата работа?

Бързата и лесна работа с платформата на TechSoup България, много улесниха процеса на кандидатстване в Google, и в резултат на това сега разполагаме с техния изключителен пакет за реклама, помагайки ни да популяризираме дейността си по целия свят. Благодарение на подкрепата от TechSoup България нашето малко сдружение расте!

Освен продуктите на Google, на платформата открихме много подходящи за нас продукти и услуги. Предстои ни да се възползваме от тях. Даренията от TechSoup България не само повишават ефективността от нашата работа, но по този начин спестяваме значителен финансов ресурс, който да вложим в други важни звена.

4. Защо е важно да се използва лицензиран софтуер?

В днешния дигитален свят качеството на софтуерните продукти, използвани в дадена дейност, влияят изключително много на нейната ефективност и успех. Като софтуерен инженер по образование, мога да твърдя, че разликата в качеството и стабилността между нелицензиран и лицензиран софтуер е огромна. Това означава, че използването на нелицензиран софтуер не само повишава риска от проблеми със закона, но и може да причини неочаквани сривове и загуба на стотици хиляди човеко-часа труд.

Сподели!

Свързани статии