Дата: 29 Jan 2015, 00:00

Защо да пазим традициите? Защо да се връщаме към корените и миналото? Прави ли ни това по-модерни граждани? Може ли обичаите и ритуалите да са атрактивни за младите хора и днес?

Ако и вие търсите отговори на тези въпроси, елате на 4 февруари, 18,30 ч. в Дом на киното в София.

Каним ви, заедно да празнуваме традицията преминала през времето, с откриването на фотографската изложба „Пазители на традициите" и прожекцията на филма „Където свършва пътят“.

Изложбата включва 20 снимки на фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина. Фотографиите са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма. 

По време на събитието, от 19 ч. ще бъде представен филмът „Където свършва пътят“ на Иван Николов. В него участват представители на организациите подкрепени по програма „Живо наследство“ 2014 г. Историите на хора избрали трудния път на опазване на миналото и традициите ни и мисията да предадат знанието на поколенията след тях. Любопитна информация за организациите, включени в последното издание на програмата, можете да намерите във виртуалния музей "Живо наследство".

Събитието ще ни върне към нашите корени и традиции, ще ни потопи в цвят и настроениe и ще ни припомни, какво е съхранила историята и бита на българина.

Програма „Живо наследство“ е най-дългогодишната програма управлявана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. От началото на своето съществуване програмата е подкрепила повече от 150 организации от цялата страна, работещи за  развитието на малки общности, в областта на културното материално, нематериално и природно наследство.

4 февруари, 18.30 ч., в Дом на киното София 

Вход: Свободен

Очакваме ви!


Сподели!