Дата: 22 Dec 2017, 00:00

 

От 22 декември пътуващата изложба „Пазители и традиции“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ може да бъде видяна в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ , град Смолян.

 Изложбата включва 20 снимки, представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев. Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени  през 2014 година по програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняване на културното наследство от различни райони на страната.

 Изложбата „Пазители и традиции“ дава отговор на въпроса кои са съвременните пазители на традициите,  защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

 До момента пътуващата изложба е видяна от над 90 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Кърджали и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.

 Снимките, включени в изложбата са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014", организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

Сподели!