Дата: 01 Nov 2017, 00:00 - 30 Nov 2017, 00:00

През месец ноември пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Пазители и традиции“ гостува в град Кърджали. До края на месеца гости и жители на града могат да видят 20-те фотографии на тема традиции и обичаи в живота на българина,  в сградата на Народно читалище „Освобождение - 1923“. 

Изложбата „Пазители и традиции“ дава отговор на въпроса кои са съвременните пазители на традициите,  защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Автор на снимките е фотографът Радич Банев. Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени  през 2014 година по програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняване на културното наследство от различни райони на страната. Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

До момента пътуващата изложба е видяна от над 85 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Силистра, Търговище, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен.

 

Сподели!