Дата: 18 Mar 2014, 00:00

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ представя изложбата "Комикси за равнопоставеност", която ще бъде открита на 25.03.2014г. от 18,30 часа в  VIVACOM Art Hall. Ще бъдат представени комикси, носители на Първата Европейска награда за най-добри непубликувани комикси от автори с мигрантски произход. Изложбата ще включва 32 комикса събрани в  три категории – Стереотипи, Борбата срещу расизма, Истории за миграцията.

Една инициатива представяща непрекъснато променящата се картина на Обединена Европа и процесите събиращи или разделящи хората. Комиксите в тази изложба са на автори мигранти, адаптирали се към условията на живот в новата страна или сблъскали се с трудностите, езикът на омраза и расовата дескриминация, неразбирането и неприемането на различните. В рамките на изложбата ще се проведат и два уъкршопа по темата.

Проектът ComiX4 = Комикс за Равнопоставеност има за цел да насърчи междукултурния диалог за борба срещу расизма в Европа и да постави на дневен ред културното движение срещу ксенофобия сред младежите, с участието на мигрантите.

Страните взели участие в проекта са Италия, Естония, Румъния, Латвия и България, чрез Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

 За повече информация: Фондация „Работилница за граждански инициативи“

                 

Сподели!