Дата: 22 Jun 2013, 00:00

Тази  събота и неделя, 22 и 23 юни, представители на Младежките банки на ФРГИ от 5 града, съвместно с журналисти от Българската национална телевизия ще проведат Дни на доброволчеството в памет на журналиста от БНТ Валя Крушкина, която почина преди година. 

Младежката банка, въведена и подкрепяна в България от ФРГИ, е уникален метод на въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Младежката банка е управлявана изцяло от млади хора набира и отпуска средства за реализиране на младежки проекти на територията на дадено населено място (град, община). Освен, че дава много знания и умения на младите хора, Младежката банка развива и популяризира дарителството и доброволчеството. 

Още миналата година 23 юни бе определен от колегите на Валя като Деня на Валя Крушкина. Той е повод да си напомним отново, че да си журналист е призвание и журналистиката трябва да помага на хората. Затова и тази година работещите в БНТ решиха пряко да подадат ръка на нуждаещите се. Съвместно с членовете на Младежката банка, те ще посетят приюти, домове за стари хора, където, в зависимост от нуждите, ще боядисват, играят шах, четат или просто разговарят с хората.   

Как живеят тези хора, какви са техните нужди и как всеки от нас може да помогне, дори и с малко,  БНТ ще ви покаже с репортажите си от мястото на събитията тази събота и неделя.

 

Сподели!