Дата: 15 Feb 2016, 00:00

Осмият пореден Ден на неправителствените организации тази година ще се състои на 14 март в София, хотел Феста, от 11:00 часа.  Ежегодното събитие се провежда под мотото „Технологии за добри каузи“ и има за цел да представи възможностите, които технологиите предоставят за повишаване ефективността на работа в сектора.

Тази година Денят на НПО  ще бъде посветен на Power point. Неправителствени организации и читалища ще имат възможност да се запознаят възможностите и ключовите функционалности на най-поулярната програма за създаване на презентации, както и  с различните инструментите за въздействащо представяне.

Широкото приложение на програмата се наложи в сектора като резултат от предизивикателството пред неправителствените организации да търсят подкрепата на различни заинтересовани страни, представяйки своите каузи. Въпреки това, според прочуване на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, 78,4% от неправителствените организации у нас имат нужда да обогатят познанията си за създаване на презентации чрез Power point. Допитването се проведе в рамкие на 10 – 17 февруари, а в него се включиха 74 неправителствени организации и читалища от цялата страна.

Освен запознаване и работа с Power point, всички присъстващи ще имат възможност да научат как да повишат ефектиността на своята работа чрез Office 365. Събитието се организира за осма поредна година с подкрепата на Microsoft България и има за цел да представи възможностите, които технологиите предоставят за повишаване ефективността на работа в сектора.

Актуална информация за събитието, може да следите тук

През изминалите години близо 800 представители на различни граждански организации от цялата страна са получили знания, изградили нови умения и са обсъдили възможностите, които технологиите предоставят за  повишаване на ефективността на работа на сектора. Дискутирани са различни теми от света на информационните технологии, в помощ на НПО сектора интернет базиране на данни т. нар. „облачни технологии“, социални мрежи, успешни онлайн кампании, интернет маркетинг за НПО, онлайн дарения и много други. 

 


Сподели!