Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна" /ОДФ/ подпомогна десетки семейства от град Варна, благодарение на проект "Глобални предизвикателства-местно решение- заедно за бъдещето!", финансиран по програма "ИРИС" към Фондация "Работилница за граждански инициативи".

С хранителни продукти, дрехи и ученически пособия бяха подкрепени 50 семейства, които не разполагат с достатъчно средства за издръжка, заради пандемията от Covid-19 и свиването на трудовия пазар. Сред тях има семейства, загубили работа, самотни родители, оставени в неплатен отпуск или отглеждащи деца с увреждания. Освен тях, бяха подкрепени и 20 родилки, които са самотни майки, социално и здравно неосигурени или от семейства, загубили работа и доходи, отново заради пандемията.

Поредният добър пример е този на Десислава. Самотна майка с двама ученици, тя дава всичко от себе си, за да бъдат децата ѝ здрави и щастливи. Докато през юни миналата година не остава безработна, заради ситуацията с коронавируса. Оттогава семейството е принудено да се издържа с обезщетението на Десислава, което е в размер на 508.00 лева. Средствата няма как да стигат за нормалния живот на трима и отчаянието бързо се намества в дома им.

Благодарение на подкрепата, предоставена от програма "ИРИС", в този момент Десислава и децата ѝ се успокояват и увереността им се завръща.


Сподели!

Свързани статии