До 1-ви ноември 2022 година можете да номинирате или да се самономинирате в конкурса за качествена журналистика - "Валя Крушкина - журналистика за хората". Конкурсът цели да отличи онези журналисти у нас, които демонстрират активна позиция, отстоявана в името на гражданите и в търсене на истината.

Категориите в конкурса са: 

  • Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии;
  • Журналист от електронна медия - радио и телевизия;
  • Снимащ журналист - оператори и фотографи;
  • Журналист - надежда - млад журналист.

Материалите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от журналисти от различни медии, включително носители на наградата през годините. Критериите за оценка на представените в конкурса материали са обективно и широко представяне на конкретен казус, нестандартното му отразяване и други.

На следния линк ще откриете Указанията и Формуляра за кандидатстване.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас. Конкурсът става все по-разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 460 журналисти с повече от 950 материала. Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти.


Сподели!