„Работилничка за мечтатели“ откриха във Варна

Морската ни столица вече разполага с ново пространство, в което са изложени ръчно изработени сувенири - накити, картички и други изделия, произведени от лица с увреждания.

На ул. Драгоман 7 срещу Кукления театър на Варна можете да откриете арт-бижута изработени с много усет от лица с умствени затруднения, картички с интересни елементи създадени от деца лишени от родителска грижа, както и много други накити, магнитчета и сувенири, създадени от ръцете на хора с големи сърца.

Тази инициатива наречена „Работилничка за мечтатели“ ще позволи на центровете за социални услуги в града, както и на много варненци от социално уязвими групи, да покажат своите възможности, чрез изработените от тях изделия. Постъпилите средства в дарителската кутия ще се използват за закупуване на нови материали и за подпомагане на обученията по трудо и арт терапия в центровете за социални услуги.

Инициативата за социалния магазин е на Обществен дарителски фонд за Варна и е част от прокет за институционално укрепване на фонда, който се реализира с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!

Свързани статии