Общо 20 проекта ще бъдат подкрепени във второто издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България - „Ти и Лидл за по-добър живот“.

Инициативата отразява стремежа на Лидл България да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората в различни региони в страната. Инициативата подкрепя проекти в четири области: образование, опазване на околната среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. Тя се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

Най-много проекти ще бъдат подкрепени в областта на образованието – общо осем проекта. Пет от подкрепените проекти са за култура и историческо наследство, четири за активен начин на живот, а три за опазване на околната среда. Проектите ще се реализират в рамките на една година – от септември 2018 г. до септември 2019 г., а всеки от тях ще получи максимално финансиране до 10 000 лв. Одобрените проекти са от 16 различни населени места от цялата страна, сред които селата Куртово Конаре, Долни Вадин, Могилица и Чупрене. Списък вижте по-долу.

Всички проекти са избрани чрез конкурс, в който се включиха 255 организации от цялата страна.

Получените кандидатури бяха оценени на три етапа. В първия етап проектите преминаха оценка по административен критерий. Тези, които отговаряха на административния критерии, преминаха в следващите два етапа на оценяване – оценка от експертно жури и от служителите на Лидл България.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и отразява стремежа на компанията да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони на страната. От 13 май до 10 юни компанията отделяше по 3 стотинки на всеки касов бон, като със събраната сума ще подкрепи обществено значими проекти в цялата страна. В първото издание през 2017 г. инициативата финансира 31 проекта.

Организация:                           

1 Фондация „Гласът на децата“ Своге

2 Сдружение Трансформатори” (в партньорство с гражданска инициатива “Отвъд Спорта”) София

3 Морски клуб „Приятели на морето“ Варна

4 ОНЧ Св.Св.Кирил и Методий-1905" Велинград

5 Сдружение с нестопанска цел Спортен клуб Пирин - 160" Благоевград

6 Фондация Лърн" София

7 Сдружение "Регионално сдружение на научно-техническите съюзи" гр. Смолян Смолян

8 Сдружение "Образование и здраве" Пловдив

9 Фондация "Гууд Мюзик Съсайети" София

10 НЧ”Любен Каравелов 1897” Куртово Конаре

11 Сдружение с нестопанска цел „Родителско настоятелство към зимна пързалка Славия“ София

12 Сдружение „Шанс и закрила” Хасково

13 Сдружение „НИШАН“ София

14 Сдружение „Европейски пространства 21" Русе

15 Ловно-рибарско сдружение „Миджур” Чупрене

16 НЧ „ Съзнание-1927” Долни Вадин

17 Сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност „Научно-образователен център за наука, технологии, инженерство, математика и изкуства „СТЕАМ“ Шумен

18 Сдружение "Дебют" Кюстендил

19 Сдружение "Могилица" Могилица

20 НЧ „Развитие – 1873“ Пещера

Сподели!

Свързани статии