#meetandcode #codeEU и #sap4good

Можете да кандидатствате за финансиране по Програмата „Запознайте се и програмирайте“ от 1-ви юни до 10 септември включително.

Ако искате:

• да вдъхновите интереса на деца и младежи към програмирането;

• да покажете как идеите оживяват чрез програмиране;

• да осъществите интересна идея за събитие, което да се проведе по време на Европейската седмица на програмирането;

Кандидатствайте за подкрепа от финансираща програма „Запознайте се и програмирайте“.

Програматата предоставя финансиране на граждански организации за деца и младежи на възраст от 8 до 24 години, които да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Програмата подпомага финансово в размер на 580 лева различни събития, които трябва да бъдат организирани в периода 1-ви септември и 31-ви октомври и да са безплатни за поканените за участие.

Събитията може да включват хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика, и други по категориите: И момичетата програмират!, Многообразие, Код за Европа, Код за Планетата, Програмиране в полза на местната общност. Продължителността им трябва да е минимум 90 минути, като е разрешено да бъдат разделени в няколко сесии. Минималният брой участници на мероприятие е 10 човека.

Важен момент в тазгодишния формат, е че поради пандемията от Ковид-19, през 2020 година ще бъдат финансирани само виртуални събития.

Тази година организаторите на събития в България имат и нова възможност, а именно могат да получат подкрепа от корпоративен доброволец на SAP, който да асистира при организацията и провеждането на събитието. Всеки, който проявява интерес, може да посочи това във формуляра за участие. В срок от 4 седмици след като изпратят формуляр, кандидатстващите ще бъдат уведомени дали ще получат финансиране и дали е намерен доброволец, който да ги подкпрепи при подготовката и реализацията на събитието.

SAP ще отличи най-добрите събития от всички 35 страни - участници в "Запознайте се и Програмирайте" 2020 със специални награди. Петте най-добри събития от всяка от описаните категории ще бъдат представени на заключителното събитие в централата на SAP в Германия. Тази награда иска да отличи най-добрите събития, които подготвят младите хора и децата за бъдещия технологичен свят и развива тяхното въображение.

Как да получите финансиране?

Можете да кандидатствате през официалния сайт на „Запознайте се и програмирайте“, като първо трябва да регистрирате вашата организация тук: https://meet-and-code.org/bg/bg/login

Кой може да кандидатства?

В конкурса могат да участват неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или по Закона за народните читалища, които се предварително регистрирани в платформата.

Кой стои зад програмата?

Програмата се реализира в редица европейски държави, финансира се от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и за всяка страна, участник се грижи местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup.

Регистрирайте се тук, за да кандидатствате за финансиране на Ваше събитие.

Вижте официалната страница на „Запознайте се и програмирайте“

За допълнителни въпроси :

Звъннете ни: +359 889 219 421

Пишете ни: sbondikova@frgi.bg или  pandreev@frgi.bg

Третото издание на „Запознайте се и програмирайте“ чрез 80 организирани събития даде възможност на близо 5000 деца и младежи от 28 населени места в България да развият дигиталните си умения.

Сподели!

Свързани статии