10 дни до крайния срок за кандидатстване за „Запознайте се и програмирайте“

На 8 септември изтича крайният срок за изпращане на предложения за събития, вдъхновяващи интереса към програмирането. Конкурсът се провежда в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“, която цели да предостави възможности на деца и младежи да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. 

Събитията могат да имат различен формат от работилници по програмиране, през филмови фестивали до беседи с вдъхновяващи истории за успели хора от ИТ индустрията. Важно е събитията да бъдат планирани по време на Европейската седмица на програмирането от 5 до 20 октомври 2019 г.

Конкурсът е отворен за граждански организации, читалища и обществени библиотеки. Няма ограничения в броя събития, с които една организация може да участва в инициативата. Финансирането за едно събитие е до левовата равностойност на 300 евро.

Тази година „Запознайте се и програмирайте“ отново ще награди най-интересните и креативни идеи, предложени от граждански организации, читалища и училищни настоятелства за ангажиране на младежи и деца с програмиране. Победителите ще бъдат поканени на специално събитие за връчване на наградите.

Състезанието се провежда в следните четири категории: И момичетата програмират!, Програмиране в полза на местната общност, Многообразие и Код за Планетата. В допълнение, публиката ще може да гласува за най-доброто събитие, което ще бъде удостоено с Наградата на публиката.

Близо 7000 деца и младежи придобиха нови знания и умения по време на над 120-те събития, подкрепени в рамките на инициативата в досегашните ѝ две издания.

Станете част от инициативата, като регистрирате поне едно събитие на https://meet-and-code.org

Инициативата се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и се реализира у нас от Фондация „Работилница за граждански инициативи' като единствен партньор на TechSoup за България.

---

Вижте още: Кандидатствайте за „Запознайте се и програмирайте“ в 4 стъпки

Сподели!

Свързани статии