65 организации са част от глобалната мрежа TechSoup

Глобалната мрежа TechSoup е съставена от 65 партньорски организации в цял свят, които работят за подобряване на живота чрез технологиите.

TechSoup предоставя дарения на технологични ресурси на граждански организации от 236 държави и територии. Предоставените дарения са възможност за организациите да повишат административния си капацитет от една страна, а от друга – да инвестират спестените средства в работа за постигане на мисията си.

Платформата предоставя продукти на технологичните гиганти Microsoft, Adobe, Autodesk и много други. На глобално ниво стойността на предоставените дарения е над 10 милиарда. Вижте още във видеото тук.

Организацията, която представлява глобалната мрежа у нас е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). От 2009 г., когато започва партньорството между ФРГИ и TechSoup Global, до момента над 700 граждански организации от цялата страната са получили над 1000 лицензирани продукта, чиято пазарна цена надвишава 1,5 млн. лева.

От платформата TechSoup България се възползват НПО, читалища и обществени библиотеки. Платформата е ориентирана изцяло към неправителствените организации и нуждата им от технологична подкрепа за тяхната важна за обществото работа.

Българските граждански организации имат възможност да получат дарение ресурси от Microsoft, Adobe, Autodesk, SemantecDesktop, SemantecEnterprise,Tableau, Bitdefender, CleverReach, Verits. От 2016 г. чрез платформата дарява и първата българска компания дарител - Суперхостинг. Предвижда се броят на компаниите, които даряват продуктите си чрез платформата да се увеличава.

TechSoup България сътрудничи и на Google в програмата им за организации в обществена полза, като валидира кандидатстващите организации за програмите: AdGrants, YouTube for Nonprofits и Google Apps.

TechSoup България подкрепя гражданските организации у нас и чрез реализирането на редица образователни събития. Представители на повече от 1000 граждански организации са повишили своя технологичен капацитет, благодарение на образователните инициативи в рамките на програмата.

Сподели!

Свързани статии