До 25 октомври 2018 година журналисти от различни български медии, издавани в страната и в чужбина могат да бъдат номинирани или да се самономинират за седмото издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Категориите, за които могат да се изпращат материали са печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, млад журналист и снимащ журналист.

Конкурсът се организира от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и има за цел да отличи журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. През последните шест години конкурсът се превърна в синоним за качествена журналистика. В конкурса могат да участват български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина: печатни медии - вестници, списания; електронни медии - радио, телевизия; информационни сайтове и агенции; журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика.

Задължително условие за участие в конкурса е материалите да са авторски и да са публикувани или излъчени в периода от 11 септември 2017 до 11 септември 2018.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Материалите също трябва да бъдат представени. Номинациите се изпращат на електронна поща: konkurs@wcif-bg.org до 24:00 ч на 25 октомври 2018 година.

Независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици, ще оценява материалите. Критериите за оценка са: да представят обективно и широко конкретен казус; да отразяват нестандартно конкретен казус; да анализират проблем от обществено значение; да представят ясно изразена лична позиция по проблема; да представят материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на годината.

Сподели!

Свързани статии