От днес журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират за седмите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Наградите са част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

През годините наградите станаха разпознаваеми сред журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните шест издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала.

Номинациите стават в шестте категории на конкурса: „Печатна медия", „Радио", „Телевизия", „Онлайн медия", „Млад журналист" и „Снимащ журналист".

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“: frgi.bg. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: konkurs@wcif-bg.org до 25 октомври 2018 г. Формулярът и указанията за номиниране са достъпни от тук.

Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2017 г. до 11 септември 2018 година.

Получените материали ще се оценяват от независимо жури по обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите.

Сподели!

Свързани статии