Meet and Code 2019

В началото на месец юни предстои да бъде отворен конкурсът за участие в третото поредно издание на инициативата „Запознайте се и програмирайте“. ФРГИ, като единствен партньор на TechSoup за България отново организира инициативата у нас.

„Запознайте се и програмирайте“ е възможност, младите хора да направят първите си стъпки в програмирането по забавен и вълнуващ начин. Целта на инициативата е да подговтви подрастващите за утрешния дигитален свят.

И тази година граждански организации и читалища ще могат да кандидатстват със събития, които да открият света на дигиталните технологии пред деца и младежи от цялата страна. По традиция, събитията ще се проведат по време на Европейската седмица на програмирането, която се провежда в периода 5 – 20 октомври 2019 г.

Отново подкрепените събития ще се състезават за награди в следните категории: „И момичетата програмират“ (Girls do IT), „Програмирането в полза на местните общности“ (Community), „Многообразие“ (Diversity), „Код за планетата“ (Code for the Planet).

През изминалата година инициативата вдъхнови интереса към програмирането на над 4 500 деца и младежи от 28 градове и села от цялата страна. Тогава общо 54 граждански организации, получиха подкрепа от ФРГИ да организират над 80 събития: от хакатони през фестивали и клубове до работилници и филмови фестивали, от забавни игри за програмиране до такива, базирани на сложни математически понятия, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.

На европейско ниво второто издание на инициативата подкрепи 1100 събития в 513 града в 22 страни с над 52 000 участници.

„Запознайте се и програмирайте“ се реализира с подкрепата на SAP, Haus des Stiftens gGmbH И TechSoup Европа в сътрудничество с 18 от европейските партньори на TechSoup.

Сподели!

Свързани статии