Програма за адаптирано плуване на деца със синдром на Даун ще се реализира във Варна. Програмата включва 320 специализирани тренировки, като всяко дете със синдром на Даун ще получи индивидуална програма по адаптирано плуване състояща се от 40 тренировки. Достъпът до тренировките е абсолютно безплатен за всички деца, което е в голяма помощ и подкрепа и на техните семейства.

Адаптираното плуване се реализира в Плувен басейн „Младост“ с треньор, специалист в работата с деца със специални потребности.

Плуването е от изключително значение за развитието на децата със Синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, укрепва костната система и имунитета.

Проекта се реализира от фондация „Живот със Синдром на Даун“ и с подкрепата на Обществен дарителски фонд за Варна. Средствата за реализирането на проекта са набрани от дарители по модела „Дарителски кръг“ с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проетът цели да покаже, че животът със синдром на Даун е възможен и щастлив и дете с тази диагноза може да се развива и да бъде част от обществото.

Сподели!

Свързани статии