„Еврофутбол“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) получиха приза „Най-сполучливо партньорство“ за програма „Спортни таланти“ по време на 12-те годишни награди „Най-голям корпоративен дарител” на Българския дарителски форум (БДФ). Официалната церемония се състоя на 23.11.2017 г., а нейн домакин беше Румен Радев, Президент на Република България.

Статуетката отличава партньорствата между компании, НПО, публични институции или медии при осъществяването на благотворителни проекти в подкрепа на обществени каузи и се връчва след гласуване на членовете на БДФ.

„Еврофутбол“ прави нещо наистина значимо с програма „Спортни таланти“ – над 650 000 лева, вложени в нея, 127 финансирани спортисти, като тази година те са 27“ – заяви Илияна Николова – изпълнителен директор на ФРГИ. „Един от тези състезатели е Владимир Далаклиев, който спечели първия за България медал от Световно първенство по олимпийско таекуондо при мъжете, който днес е сред нас тук. И макар неговият цвят да е бронзов, той грее със силата на златото“, добави Николова.

1-Copy.jpg
Илияна Николова, изпълнителен директор, ФРГИ

Благодаря на „Еврофутбол“ и на ФРГИ за подкрепата, която ми оказват през годините. През 2012-та завоювах злато от Европейското първенство до 21 години, през 2015-та претърпях тежка контузия, а тази година станах първия българин с медал от Световно първенство. Това стана и заради програма „Спортни таланти““ – каза Влади Далаклиев. 

991A7632-Copy.jpg
Владимир Далаклиев, Спортен талант на Еврофутбол и ФРГИ

Първо искам да благодаря на членовете на БДФ за това, че са гласували за нас. Нашето партньорство с ФРГИ датира от 2007 година. От тогава до сега те ни водеха, наставляваха, подкрепяха. „Еврофутбол“ даряваше, изискваше, съветваше се, организираше. Така успяхме да стигнем до тук – ръка за ръка“ – каза Елица Иванова – директор „Маркетинг“ в „Еврофутбол“ и показа нагледно как бизнеса, НПО сектора и бенефициентите работят заедно.

2-Copy.jpg
Елица Иванова, Директор "Маркетинг", Еврофутбол

ФРГИ е носител на наградата за най-сполучливо партньорство между бизнес и НПО за втори път. През 2015 г. ФРГИ получи наградата за партньорството си с SAP Labs България за програма „Знания за успех“.

Всички отличени в 12-то издание на наградите „Най-голям корпоративен дарител“ вижте на сайта на Български дарителки форум.

4-Copy.jpg

Сподели!

Свързани статии