Започна гласуването за наградите „Запознайте се и програмирайте“

От днес започва гласуването на наградите „Запознайте се и програмирайте“. До 20 октомври 2019 г. можете да подкрепите вашето събитие-фаворит в една от четирите категории: Girls do IT! (и момичетата програмират!), Diversity (многообразие), Code for the Planet (код за планетата) и Community (програмирането в полза на местната общност).

В надпреварата участват близо 80 събития на български организации. Припомняме, че в миналогодишното издание на наградите от всички 132 предложения специално жури определи 15-те финалисти, които да достигнат до финалното състезание в Германия. Сред тях бе и една от българските инициативи. Това е Girls in the Code на Фондация „Яника“, която се състезава в категория „Разнообразие“.

Тази година 10 –те събития от всички страни, събрали най-много гласове от публиката ще бъдат публикувани на сайта на инициативата. От тях 3-те най-добри ще бъдат поканени на финалното събитие, а измежду тях ще бъде избран един победител. Освен гласуване от страна на публиката, до финал ще достигнат и събития, избрани от страна на журито. Журито ще избере по 3 събития от всяка от 4-те категории. Техни представители също ще бъдат поканени на финалното събитие. От трите събития във всяка категория ще бъде избран по един победител. Всички финалисти ще бъдат събрани на специална церемония в една от локациите на SAP в Европа. Очаква се тя се проведе в началото на 2020 г. Всяко едно от петте печеливши събития – един от гласуването на публиката и по един от 4-те категории, ще получи награда до левовата равностойност 2 000 евро.

„Запознайте се и програмирайте“ цели да предостави възможности на деца и младежи да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Инициативата се реализира за трета поредна година с подкрепата на SAP, Haus des Stiftens gGmbH и TechSoup Европа в сътрудничество с европейските партньори на TechSoup. У нас инициативата се осъществява от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като единствен партньор на TechSoup за България.

Виж кои са българските събития, участващи в тазгодишното издание на инициативата и гласувай за своя фаворит. Внимание: От едни електронен адрес може да се гласува само един път. Гласуването изисква потвърждение по имейл.

Сподели!

Свързани статии