От днес е отворен конкурсът за участие в инициативата „Журналисти в училище“. За седма поредна година изявени български журналисти ще се срещнат с ученици от цялата страна, за да разговарят за фалшивите новини и за нуждата от активна гражданска позиция.  

Инициативата е насочена към училища с горен курс на обучение от цялата страна, като с приоритет ще се разглеждат предложенията от населени места с до 100 000 жители. Конкурсът е отворен до 20 март 2020 г. Кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен от ТУК.

Мотивация за участие в инициативата, проявен интерес от страна на учениците и брoй ученици, заявили желание за участие са сред основните критерии, по които ще се оценяват предложенията. Очаква се срещите да се проведат в периода: 1 април 2020 г. - 30 юни 2020 г.

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за седми пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. През годините активно участие в инициативата са взели близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.

Сподели!

Свързани статии