Други

ФРГИ подкрепя #GivingTuesday като член на мрежата TechSoup Global

На 2 декември 2014 г, вторник, организации, които подпомагат дарителството, семейства, компании, центрове за подкрепа в общностите, ученици и други заинтересовани лица ще даряват за каузи, които имат смисъл за тях.

Други

Дари за Младежка банка и стани част от #GivingTuesday

Дари за Младежка банка и стани част от световната инициатива #GivingTuesday.

Други

ФРГИ част от световната инициатива #GivingTuesday

От днес до 2 декември, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще публикува поредица от материали популяризиращи дарителството в България.

Интервюта

Любомир Борисов: Нужни са големи инвестиции за създаване на здраво гражданско общество

Няма нещо, което срива едно общество така бързо, както егоизмът и затвореността на неговите членове, казва Любомир Борисов

Други

Един гъвкав, подобрен и умен Outlook 2013

От всички актуализирани програми в новия Microsoft Office, Outlook 2013 е с най-драстично променен дизайн. Но всички тези промени са в посока подобряване интерфейса, възможностите и функционалността.

Интервюта

Илияна Николова: Инвестираме в следващото поколение активни граждани

Всяка година ФРГИ предоставя между 700 000 и 1 000 000 лева под формата на финансиране за граждански организации, разказва Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондацията.

Интервюта

Знаци на доброто

Обществените фондации са не само източник на средства, но и двигател и мост за обединяване на хора и ресурси на местно ниво, казва Барбара Леополд от Центъра по филантропия и гражданско общество - Ню Йорк.

Интервюта

Красимира Чахова „Да дариш, не означава да хвърлиш няколко монети в шапката на просяк“

„Казвам се Красимира Чахова, родена съм Сунгурларе и живея в Стара Загора. Омъжена съм, имам 3-ма сина, които в момента са студенти. Хобито ми е да спортувам. Председател на съвета на дарителите на „Обществен дарителски фонд Стара Загора“. Член съм на Обществения съвет към кмета на Община Стара Загора“.

Интервюта

Д-р Росица Врабевска: Дарителството е начин на мислене

Дали говорим за еднократни жестове на съпричастност или затвърждаваме устои и начин на мислене, в България дарителството, все още търси мястото си. Какво споделя по темата д-р Росица Врабевска и кой е нейния начин да прави малки крачки и да оставя знаци на добро.

Други

ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” СЪБРА 12 400 ЛЕВА

За втора поредна година в Зала „Май“ на Общината се проведе Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен”.

Други

СПОРТНИЯТ ТАЛАНТ МИТКО ЦЕНОВ Е БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ПО КРОС КЪНТРИ

Спортният талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ победи при младежите до 23 години, като преодоля първи 8-километровото трасе.

Други

„Валя Крушкина – журналистика за хората“

За трета поредна година фондация „Работилница за граждански инициативи“ и фонд "Валя Крушкина" ще връчат наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“.