На традиционната си седмична среща в четвъртък Консултативният съвет на програма „ИРИС“ одобри проектните предложения на три организации, кандидатствали за финансиране по програмата. Проект на Сдружение „ИДЕА“, които изпратиха своята кандидатура още миналата седмица, получава одобрение. Сдружението трябваше да изпрати допълнителна информация, свързана с кандидатурата си. Това наложи забавяне на крайното решение.

Други две организации също ще получат финансова подкрепа, за да реализират проектите си. Това са Сдружение „Подари усмивка“ и Сдружение с нестопанска цел „Еквилибриум. И двете получават финансиране по програмата за втори път.

Проектите в цифри:

109-3.12.2020 г., Фондация "Подари усмивка", Димитровград - 19 032.20 лв.

110-4.12.2020 г., Сдружение с нестопанска цел "Еквилибриум", Русе - 20 000 лв.

107-26.11.2020 г., Сдружение ИДЕА, Варна - 12 500 лв. 

Общата сума на финансовата подкрепа, която програма „ИРИС“ ще разпредели между трите организации, е 51 532,20 лв.

Научете повече за програма „ИРИС“ и как да кандитствате за финансиране на Ваш проект.

*Програмата е отворена до изчерпване на наличните средства.

Тук можете да разгледате историите на част от организациите, които сме подкрепили.

Програма „ИРИС“, подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!

Свързани статии