Според данни на ЕС почти 40 % от населението в България е изложено на риск от бедност или социално изключване. Това е най-високия процент в ЕС.

risk-ot-bednost-i-sotsialno-izklyuchvane.png

Необходими са повече инвестиции за социално приобщаване и социални права. По тази причина новият Европейски социален фонд Плюс ще инвестира над 1000 милярд. Евро в заетостта, социалното приобщаване и грижите за деца в България. Научете повече тук.

Европейският социален фонд Плюс се основава на Европейския стълб на социалните права, чийто посланика на добра воля за България е изпълнителняи директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Европейският стълб на социалните права е създаден към Европейската комисия и цели да предостави нови и по-ефективни права на гражданите. Той има 20 принципа, разпределени в три категории: равни възможности и достъп до пазара на труда, справедливи условия на труд и социална закрила и включване. Споделяме ги с вас и ви насърчаваме да ги разпространите. По този начин ФРГИ, чрез своя изпълнителен директор подкрепя повишаването на осведомеността на гражданите за техните социални права.

Сподели!

Свързани статии