Бургас е домакин на втория Дарителски кръг, реализиран в рамките на Националната седмица на Дарителските кръгове, която Фондация „Работилница за граждански инициативи“ организира през декември тази година.

Събитието се проведе вчера, на 12 декември, а негов организатор е „Обществен дарителски фонд Пиргос” - Бургас. Общо 16 хил. лева бяха събрани по време на Дарителския кръг, с които ще се реализират всички пет инициативи, представени по време на събитието.

Церемонията по представянето на прокетите се състоя в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” – Бургас, в присъствието на индивидуални и корпоративни дарители от целия Бургаски регион, които спомогнаха за набиране на необходимите средства за реализацията на представените идеи.

Гост и водещ на събитието беше г-жа Моника Писанкънева - Мениджър “Развитие на филантропията към Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) - фондацията, която въведе в България модела „Дарителски кръг" през 2012 г. 

Г-н Христо Панайотов, изпълнителен директор на фондация „Обществен дарителски фонд Пиргос“ Бургас, приветства гостите и им благодари за оказаната подкрепа. Дарителите се запознаха петте каузи, търсещи финансиране, а след това се проведе и самата дарителска сесия.

Всички проекти успешно събраха предварително обявените суми, като бяха заявени и допълнителни средства, които ще бъдат приведени по банков път в срок до края на декември. Припомняме проектите тук.

Само преди по-малко от седмица , на 7 декември Дарителски кръг се проведе и в Сливен. Над 20 хил. лева бяха набрани от дарители в полза на други пет инициативи, които ще се реализират в региона на Сливен. Днес Дарителски кръг предстои във Варна.

Сподели!

Свързани статии