Георги Генчев, ръководител на екипа на НПО Портала връчи сертификата на Мария Цекова, директор Комуникации на ФРГИ

Общо 156-те разказани истории на Информационния портал за НПО в България (ngobg.info) донесоха на ФРГИ приза в категория „Организация с най-много публикации“ за 2018 г. Това стана ясно вчера, 16 май, когато НПО портала връчи Деветите си годишни си награди.

Това е шестото поредно отличие за ФРГИ в категорията за организация с най-много публикации. На портала ФРГИ споделя добри практики, полезни ресурси, както и информация за възможности, от които да се възползват както граждански организации, така и отделни хора. По-голямата част от направените публикации за предходната 2018 г. са вдъхновени от работата на финансираните от ФРГИ организации. Това са преди всичко разкази на промяната към по-добро, за развитието на различни общности, за успехите на организациите и хората, които подкрепяме. Информирайки за своите резултати, ФРГИ показва отговорното отношение към своите дарители, последователи както и към обществото.

По време на събитието Георги Генчев, ръководител на екипа на НПО Портала сподели, че наградите са своеобразен сертификат за прозрачност, защото Порталът дава възможност на гражданските организации редовно да информират широката аудитория за дейностите и постиженията си, да разказват какво правят, за кого е важно и какво променят. Прозрачно да изразяват позицията си по важни за обществото въпроси, да се застъпват и защитават правата на хората, със и за които работят.

NGO-2019.jpg

През 2018 г. Порталът е имал над 600 000 посещения, от които над 390 000 уникални, посетените са над 1 650 000 страници, публикувани са над 1700 текста, а над 160 са били обявите за различни възможности за финансиране на НПО.

Победителите в останалите категории на наградите, вижте тук.

Сподели!

Свързани статии